De nieuwste Spotlight!

SPOTLIGHT! is het magazine van de LVVP.

 

 Nummer 2, 2013, thema: ‘Vitiligo anders bekeken’.

* ‘Zonder vitiligo was ik een verwend nest geworden’. Interview met Lulu Wang, Nederlandse schrijfster van Chinese afkomst. Haar vitiligo was de aanleiding om naar Nederland te emigreren. In dit interview vertelt ze over de impact van de ziekte op haar leven. Inmiddels is Lulu Wang helemaal wit geworden. Door Monique Bodegom.

* Helena Rodenrijs heeft voetreflexologie gestudeerd, nadat ze merkte dat deze therapie hielp bij haar dochter met vitiligo. ‘Ga op ontdekkingstocht’, zegt ze in dit interview.

* ‘Oppassen met Chinese kruiden’. Dat zegt dermatoloog Milan Tjioe in dit nummer. Hij is tevens opgeleid als arts acupuncturist en traditioneel Chinees arts. ‘Terughoudendheid is geboden bij het gebruik van commercieel verkrijgbare kruiden en preparaten’, aldus Tjioe in dit interview.

* Vrijwilliger aan het woord: José de Krom (21) uit Tilburg, helpt bij de organisatie van de kinderactiviteiten op de jaarlijkse ledendag.

Leden van de LVVP krijgen het magazine 4 x per jaar automatisch toegestuurd.

Eindredacteur van de Spotlight! is Lucy Beker sinds 1 januari 2013. Zij is zelfstandig journalist en bladenmaker van beroep, en daarnaast al jaren lid van de LVVP.  “Veel mensen hebben nog nooit van vitiligo gehoord”, zegt zij en daarom wil zij graag haar steentje bijdragen aan de Spotlight! Meer over Lucy Beker op www.bekertekstenredactie.nl.