SNIP verhuisd naar AMC

29 januari 2013
amc-logo-groot

Het Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) in Amsterdam heeft een nieuw onderkomen gekregen binnen het AMC.

Sinds kort is het gevestigd op de begane grond van het AMC, in het A-gebouw (de poliklinieken). Daar is het SNIP nu ondergebracht bij de poli dermatologie. Eerder is het SNIP officieel onderdeel van de afdeling dermatologie geworden.

Met een feestelijke receptie is in januari gevierd dat de nieuwe ruimte voor het SNIP gereed is. Dermatoloog Wietze van der Veen, tevens directeur van het SNIP, toonde zich blij met de verhuizing. Hij noemde het ‘terug in de moederschoot’, omdat het SNIP in 1994 is opgericht door een dermatoloog van het AMC, Wiete Westerhof. Deze vond het toen juist belangrijk om een apart instituut te beginnen voor pigmentziekten als vitiligo.

Nu, 20 jaar later, blijkt ook Westerhof tevreden over de beweging naar binnen. Hij wijst erop dat samenwerking tussen de dermatologen van groot belang is, en dat dat beter kan als het SNIP een geïntegreerd onderdeel van de afdeling dermatologie is. ‘De cirkel is rond’, aldus Westerhof. Ook Van der Veen meent dat het SNIP op deze manier alleen maar sterker kan worden.

Het SNIP heeft binnen de afdeling dermatologie de beschikking over diverse ruimtes met specifieke (laser)apparatuur. Er werken drie dermatologen die zijn gespecialiseerd in pigmentstoornissen. Daarvan is vitiligo de meest voorkomende aandoening.

 

 

 

Reacties - 2 Reacties

Geef een reactie

Voer de beveilingscode in: