Namens Vitiligo.nl gaat voorzitter Paul Monteiro op 5 en 6 april naar een grote internationale conferentie over vitiligo in Parijs: VIPOC 2018. Hier komen vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen samen met  dermatologen en onderzoekers uit de hele wereld. VIPOC staat voor Vitiligo International Patient Organizations Conference.

Op deze conferentie spreken de uitgenodigde specialisten met de patiëntenverenigingen over de stand van zaken op het gebied van onderzoek naar en behandeling van vitiligo en verbetering van de patiëntenzorg. De deelnemers zullen ook samen zoeken naar mogelijkheden om internationaal de aandacht voor vitiligo te vergroten, zodat er meer fondsen beschikbaar komen voor onderzoek. De patiëntenverenigingen willen gezamenlijk een sterk geluid laten horen: ‘Think global, to better act local’.

De deelnemende verenigingen komen uit Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Australië, India, Marokko, Frankrijk, Nederland en Italië. Onder de vele dermatologen die lezingen en workshops verzorgen, zijn vanuit Nederland dermatoloog Marcel Bekkenk en uit Vlaanderen dermatoloog en onderzoeker Nanja van Geel. Het is de bedoeling dat de huidaandoening vitiligo, en de grote impact ervan op patiënten, door deze twee dagen internationaal op de kaart wordt gezet.

Meer informatie over de deelnemers en het programma van de VIPOC