Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Lianne en Lucinda bij BNN

Lianne

De 22-jarige Lianne heeft de huidaandoening vitiligo, waardoor ze over haar hele lichaam pigmentloze vlekken heeft. In een bikini op het strand zal je haar nooit zien. Ze bedekt haar lijf liever zoveel mogelijk. In het BNN-programma ‘It gets better’ vertelt ze in 2012 dat ze de vlekken zo lelijk vindt dat ze haar uiterlijk een 3 geeft. “Mensen praten tegen mijn armen, ik voel altijd dat ze staren al is dat niet zo.”

100147_9ad6e1

Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal heeft door zijn hazenlip vroeger een moeilijke periode meegemaakt. Nu heeft hij zijn uiterlijk volledig geaccepteerd, is een succesvol comedian en getrouwd met een prachtige vrouw die alles aan Jan Jaap mooi vindt. In It Gets Better praat hij met Lianne en legt hij haar uit dat het beter zal worden!

 

Lucinda

Lucinda was 22 toen ze in 2013 meedeed aan het BNN-programm ‘The Undateables’. Dit ging over jonge mensen die door een zichtbare aandoening moeite hebben een relatie te beginnen. Lucinda was erg onzeker door haar vitiligo. Ze heeft ook vlekken in haar gezicht en moest die ook laten zien in het programma. Dat kostte haar moeite, maar ze deed het toch, en achteraf is ze blij dat ze heeft meegedaan. Ze kreeg veel positieve reacties en daardoor ook meer zelfvertrouwen.

nl_NL