Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Nieuws

maandag, november 21, 2022
De nieuwe Spotlight! die rond 2 december verschijnt bevat meer mooie artikelen. - het verhaal van Kirps Boghal; - Nanja van Geel over de VITAL-studie; -Shiham over Heel Holland Bakt; Dit en nog veel meer!
dinsdag, september 27, 2022
De EADV (Europese Academie voor Dermatologie en Venereologie) die van 7 tot 10 september in Milaan werd gehouden, bracht meer dan 600 sprekers samen in meer dan 170 sessies die de hoogste kwaliteit onderzoeken in dermatologie en venereologie presenteerden. Onze voorzitter Paul Monteiro verzorgde daar enkele presentaties.
vrijdag, september 23, 2022
Op 3 september werd in Bunnik een speciale dag voor de vrijwilligers georganiseerd met als doel elkaar beter te leren kennen en de waardering uit te spreken voor al het belangeloze werk.
donderdag, september 08, 2022
Vragenlijstonderzoek door het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) van het Amsterdam UMC naar de invloed van vitiligo op corona.
zondag, augustus 28, 2022
Een Beer met Vlekken is een lief, vrolijk prentenboek over (zelf)acceptatie, dat laat zien dat iedereen precies goed is zoals hij of zij is.
zondag, augustus 28, 2022
In de nieuwe Spotlight! die op 2 september verschijnt, besteden we uiteraard veel aandacht aan de ledendag, ontwikkelingen op medisch gebied en het prentenboek Een Beer met Vlekken.
vrijdag, augustus 26, 2022
Toelichting op medische camouflage door: Mw. Carla Uppelschoten Directeur / Senior Opleider U-Consultancy.
vrijdag, augustus 26, 2022
Vitiligo kan op uiteenlopende manieren worden behandeld, variërend van het smeren van een crème tot lichttherapie en transplantatie. Dr. Albert Wolkerstorfer, dermatoloog Amsterdam UMC, Sectie Nederlands Instituut Pigmentstoornissen
vrijdag, augustus 26, 2022
De karakteristieke witte plekken van vitiligo waren al ver voor onze jaartelling bekend. Over de oorzaken weten we meer, al zijn nog niet alle vragen beantwoord. Prof. Dr. Marcel Bekkenk afdelingshoofd dermatologie, Amsterdam UMC
vrijdag, augustus 26, 2022
Enthousiaste deelnemers/leden op de Ledendag 2022 in NH Hotel Sparrenhorst, Nunspeet