Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Nieuws

vrijdag, maart 29, 2024
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2024
donderdag, maart 14, 2024
De op 6 oktober geplande tweejaarlijkse ledendag wordt om organisatorische redenen verplaatst naar 23 juni en zal in combinatie met de Wereld Vitiligo Dag worden gehouden. Voor de leden als niet leden worden zowel aparte als gezamenlijke programmaonderdelen verzorgd. Het volledige programma zal later definitief worden vastgesteld en bekend worden gemaakt.
woensdag, februari 21, 2024
In het maartnummer van de Spotlight! : ♦ Webinar De ziektelast van vitiligo' ♦ Hoe werken de zelfbruiningsmiddelen; ♦ Studieproject studenten Fontys Hogeschool;
vrijdag, februari 16, 2024

Een game spelen met een poppetje dat op je lijkt. Voor Ziggy van 13 was dat lang niet mogelijk. Hij heeft namelijk de huidaandoening vitiligo.

Maar nu kan het wel. In de game Sims 4 is het mogelijk om een game-poppetje te maken met de huidaandoening. En daar is Ziggy hartstikke blij mee.

maandag, januari 22, 2024
Patrick Kemperman is psychodermatoloog bij het Universitair Medische Centrum in Amsterdam. Samen met Paul Monteiro, voorzitter van patiëntenvereniging Vitiligo.nl, vertelt hij in dit webinar over het belang van meer aandacht voor de psychosociale gevolgen van vitiligo.
vrijdag, januari 19, 2024
Paul Monteiro heeft vanaf zijn twaalfde jaar vitiligo. Monteiro had aanvankelijk een gekleurde huid, maar door vitiligo verloor hij al zijn pigment. Hij is zo wit geworden dat hij zich continu moet beschermen tegen zonlicht. De kleuromslag ging hem dan ook niet in de koude kleren zitten.
zondag, januari 14, 2024
Op dinsdag 25 juni is het Wereld Vitiligo Dag omdaat deze dag niet in het weekend valt, houden we deze op zondag 23 juni! De locatie horen jullie nog, maar ik kan alvast verraden dat deze super is!
donderdag, december 21, 2023
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien door anderen..
maandag, december 18, 2023
nl_NL