Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Nieuws

woensdag, mei 06, 2020
Het kabinet kondigde op 21 april jl. maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo ook het verbod op het houden van evenementen, samenkomsten en bijeenkomsten tot 1 september a.s. Evenementen vormen immers een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus.
vrijdag, april 03, 2020
De coronacrisis raakt iedereen. Als patiëntenvereniging proberen we een indruk krijgen wat dit momenteel betekent voor mensen met vitiligo. Mogelijk helemaal niets, er zijn nu veel belangrijkere dingen om bij stil te stil op dit moment.
dinsdag, maart 24, 2020
In deze Spotlight! veel aandacht voor het online hulpprogramma ‘Face IT voor jongeren, bedoeld voor jongeren van 12-18 jaar met een zichtbare aandoening. Juist in deze periode van hun leven blijkt zo’n 30 procent negatieve gedachten te ervaren die hun zelfbeeld kunnen beïnvloeden. 
maandag, maart 16, 2020

Vragen over het corona virus (COVID-19) en vitiligo: wat betekent dat voor mij?

Logisch dat iedereen zich zorgen maakt en al snel komt de vraag: ben ik nu extra gevoelig voor het virus?

Het standpunt van Amsterdam UMC/SNIP.
maandag, januari 20, 2020
2020 is het jaar waarin de patiëntenorganisatie Vitiligo.nl 30 jaar bestaat; dit gaan we met alle leden vieren met een uitbundig lustrumfeest, immers wie jarig is, trakteert!
maandag, januari 20, 2020
Voorzitter Paul Monteiro heeft recent een aantal vrijwilligers uit het ledenbestand bereid gevonden plaats te nemen in het bestuur, zodat Vitiligo.nl bestuurlijk gezien niet alleen een frisse start kan maken in 2020, maar nu ook een invulling kan geven aan belangrijke aandachtsgebieden.
zaterdag, december 21, 2019
Jasmijn Scheur (23), allround schoonheidsspecialiste en huidtherapeut, geeft huidtips in het ledenblad Spotlight. Hier de uitgebreide verise van haar stuk in het decembernummer over de aanpak van een droge huid in de winter.
vrijdag, november 08, 2019
Het online hulpprogramma FaceIT voor jongeren is genomineerd voor de Jeugdhulpprijzen. Je kunt nu stemmen!
maandag, oktober 07, 2019
Er wordt continu onderzoek gedaan naar vitiligo en hier en daar zijn de resultaten veelbelovend. Dat bleek op de ledendag 2019 in het AMC in Amsterdam, waar zo'n beetje alle experts op het gebied van vitiligo aanwezig waren.
donderdag, oktober 03, 2019
Omroep Gelderland heeft aandacht besteed aan vitiligo in het radioprogramma Op de koffie.