Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Nieuws

maandag, oktober 05, 2020

Op 4 oktober werd er een jongerendag gehouden voor de jeugdleden van Vitiligo.nl.

Terwijl de ouders in een gespreksgroep van gedachten konden wisselen over het thema "Kwaliteit van leven bij vitiligo" konden de jongeren zich uitleven in 2 workshops.
Een workshop "Graffiti" en een workshop "Hip Hop".

maandag, september 21, 2020
Is het een konijn? Rent er een hondje achter een bal aan? En zie ik daar Popeye niet?
maandag, juli 06, 2020
Er schijnt verwarring te zijn ontstaan over de positie van de SNIP (Sectie Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen), onderdeel van het VU Medisch Centrum ( locatie AMC) te Amsterdam. Er is vanaf heden de mogelijkheid gecreëerd voor huisartsen om vitiligopatiënten direct naar de SNIP te verwijzen: de huisartsen moeten dit dan wel duidelijk aangeven.
zaterdag, juni 20, 2020
Vitiligo.nl viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Net als vele anderen streven we ernaar meer bewustzijn te creëren over vitiligo. Juist in deze speciale maand doen we graag iets speciaals, over een paar dagen is het namelijk 25 juni: Wereld Vitiligo Dag.
woensdag, juni 10, 2020
Vitiligo.nl houdt op 29 juni 2020 haar Algemene Leden Vergadering (ALV) in Utrecht.
woensdag, mei 06, 2020
Het kabinet kondigde op 21 april jl. maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo ook het verbod op het houden van evenementen, samenkomsten en bijeenkomsten tot 1 september a.s. Evenementen vormen immers een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus.
vrijdag, april 03, 2020
De coronacrisis raakt iedereen. Als patiëntenvereniging proberen we een indruk krijgen wat dit momenteel betekent voor mensen met vitiligo. Mogelijk helemaal niets, er zijn nu veel belangrijkere dingen om bij stil te stil op dit moment.
dinsdag, maart 24, 2020
In deze Spotlight! veel aandacht voor het online hulpprogramma ‘Face IT voor jongeren, bedoeld voor jongeren van 12-18 jaar met een zichtbare aandoening. Juist in deze periode van hun leven blijkt zo’n 30 procent negatieve gedachten te ervaren die hun zelfbeeld kunnen beïnvloeden. 
maandag, maart 16, 2020

Vragen over het corona virus (COVID-19) en vitiligo: wat betekent dat voor mij?

Logisch dat iedereen zich zorgen maakt en al snel komt de vraag: ben ik nu extra gevoelig voor het virus?

Het standpunt van Amsterdam UMC/SNIP.
maandag, januari 20, 2020
2020 is het jaar waarin de patiëntenorganisatie Vitiligo.nl 30 jaar bestaat; dit gaan we met alle leden vieren met een uitbundig lustrumfeest, immers wie jarig is, trakteert!