Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Vrijwilliger worden

Oproep van het bestuur

Wie komt ons helpen? Wil jij ook je steentje bijdragen?

Vitiligo.nl is een actieve vereniging. Het bestuur en de vrijwilligers  ervan zetten zich samen in om een platform te bieden waarop mensen met vitiligo betrouwbare informatie vinden. Ook zorgen zij voor mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Online en offline, zodat je je ervaringen en gedachten uit kunt wisselen. Om dit en nog meer mogelijk te maken, kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken. Als we allemaal iets doen blijft het voor iedereen behapbaar en leuk. Dus: ben jij actief lid van Vitiligo.nl en vind je het leuk om als vrijwilliger de vereniging te helpen, wat denk je dan van het volgende ?

  • Ledenadministratie. Draai jij voor een eenvoudige administratie je hand niet om? Dan zoeken we jou! Met ingang van januari 2021 zoeken we iemand die een deel van de ledenadministratie over wil nemen. Je schrijft nieuwe leden in, verwerkt opzeggingen en voert andere wijzigingen door. Het is niet veel werk maar het moet wel gebeuren. Je bent er in de herfst en winter ongeveer twee uur per maand mee bezig. In de lente en zomer kost het je ongeveer tien uur per maand. Je wordt natuurlijk ingewerkt!
  • Kascontrole. Ben je lid van de vereniging, heb je verstand van financiën en wil je Vitiligo.nl een paar uur per jaar helpen? Meld je dan aan als een van de twee vrijwilligers voor de kascontrole. Als vrijwilliger van de kascontrolecommissie ben je hier een paar uur per jaar mee bezig. Je doet dit voor de vastgestelde duur van drie jaar.
  • Sociale media. Ben jij graag actief op sociale media en herbergt Instagram voor jou geen geheimen? Dan zou jij de back up kunnen worden van de facebook-beheerder. Of, als je dat leuk vindt, kun je ook volledig meedraaien in het team dat nu de sociale media bijhoudt. Voor jou een kleine moeite? Voor ons een zorg minder.
  • Tekstschrijver. Hou je van schrijven? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand die af en toe een artikel wil schrijven voor onze website. En wie kan dat beter doen dan iemand die de doelgroep van binnenuit begrijpt. De onderwerpen mag je zelf aandragen, of je kunt iets schrijven over nieuwe ontwikkelingen, een reactie op nieuws in de media of als reactie op berichten op Facebook. Sparren met de redactie van Spotlight! is natuurlijk ook een optie.

Join the club
Nogmaals, ben je actief lid van Vitiligo.nl en wil je de vereniging in je vrije tijd helpen?  Word onderdeel van een leuk team gemotiveerde vrijwilligers! Voel je je nog wat onzeker over je kennis en kunde? Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Als vrijwilliger kun je deelnemen aan leuke trainingen bij PGOsupport. En jaarlijks organiseren we een vrijwilligersdag.

Zit er iets voor je bij? Heb je nog vragen? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Bianca Timmers: vc@vitiligo.nl.

 

Aanhef* Dhr.Mevr.

Naam*

Voornaam*

Woonplaats*

E-mail*

Vacature

Motivatie

Vul de code in om het formulier te kunnen verzenden:captcha