Hoe zit het nou precies met zon en vitiligo? Helpt de zon om pigment terug te krijgen, of levert het alleen verbranding op? Het juninummer van Spotlght!, het ledenblad van Vitiligo.nl, gaat er uitvoerig op in.

Het hoofdartikel van dit zomerse nummer is een interview met dermatoloog David Njoo. Hij legt uit hoe het komt dat sommige mensen pigment zien terugkomen na een zonnige vakantie en andere niet. Zijn advies: gebruik de zon niet als therapie. Maar je hoeft ook niet binnen te blijven, als je maar zorgt dat je niet verbrandt.

Andere onderwerpen in deze Spotlight:
• In de rubriek ‘Vitiligo.nl geeft antwoord‘ aandacht voor de lezersvraag: kan ik mijn witte wimpers en wenkbrauwen verven? Dat is inderdaad mogelijk, maar let op: het verfmengsel bevat waterstofperiode, dat schadelijk is voor de ogen. Uitgelegd wordt hoe je het verven daarom het beste kunt aanpakken.
* In de rubriek Vlekkenwerk zien we Lilian Slump, die instructeur is in een klimbos en in Spotjes de laatste informatie over de plannen voor een internationale vitiligovereniging.
• Ook de link met sociaal media wordt weer gelegd. Leden vertellen waarom zij hun vitiligo-foto’s al dan niet met anderen delen op Facebook en Instagram. En in de rubriek ‘In your face’ vertelt de 32-jarige Jolijn over drie bijzondere foto’s. Neem haar parttime werk in een sauna: wat is haar verhaal achter die ene foto?

Dit en nog veel meer vind je terug in de nieuwe Spotlight! Wil jij het 24 pagina’s tellende magazine voortaan ook vier keer per jaar thuis ontvangen? Word dan lid van Vitiligo.nl voor maar € 26 per jaar! Dan steun je ook het broodnodige onderzoek naar vitiligo én je bent voortaan van harte welkom op onze ledendag(en). Meer informatie en direct aanmelden