Ook dit jaar is er weer een Happy met je Huid-festival en wel op 29 september. Een leuke dag vol workshops en ontmoetingen, bedoeld om mensen met een huid- of haaraandoening een keer in het zonnetje te zetten. 

Het festival wordt georganiseerd door Huidpatiënten Nederland, voor de ruim 1,2 miljoen Nederlanders die een chronische huid- of haaraandoening hebben. Het gaat dus niet speciaal om vitiligo, maar ook om aandoeningen als psoriasis, melanoom, sclerodermie of alopecia. Het festival is opgebouwd rond verschillende thema’s die te maken hebben met het leven met een huidaandoening, zoals huid & Zelvertrouwen, huid & arbeid, huid & zorg, huid & ontspanning. Ook zijn er creatieve en actieve workshops of kun je genieten van een massage, speciaal voor de gevoelige huid. Vitiligo.nl is op deze dag aanwezig om mensen te informeren over onze huidaandoening en de psycho-sociale impact ervan.

Aanleiding voor het festival is dat de invloed van een chronische huid- of haaraandoening vaak wordt onderschat, waardoor de problemen van deze patiënten onvoldoende serieus worden genomen. Op deze dag is er alle aandacht voor, worden problemen op de kaart gezet en de mogelijkheden verkend van het leven met een huidaandoening. Om de bezoekers te helpen is er bijvoorbeeld de workshops ‘solliciteren met vertrouwen’.

Het festival is dit keer op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd op zaterdag 29 september van 10.30 tot 17 uur. De toegang kost 7,50 euro, kinderen onder de 18 jaar gratis.
Meer informatie over het programma, de locatie en aanmelden