Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Artsen bezorgd

Medici maken zich zorgen over het groeiend aantal BN’ers en influencers dat gezondheidsadviezen verspreidt. De influencers raden op sociale media bijvoorbeeld het dragen van zonnebrillen af of zweren bij een natuurlijke anticonceptie. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik vreest de gevolgen. ,,Er groeit een generatie op die meer waarde hecht aan de mening van een knappe BN’er dan aan die van de huisarts.”

Er bestaat zoveel desinforma­tie. Sommige voedings­sup­ple­men­ten kunnen wel kwaad in combinatie met medicijnen. Controleer dat alsje­blieft eerst bij je apotheker.

Jojanneke Kant, Huisarts

Huisarts Kant is op Instagram actief als De Vragendokter en reageert soms zelf op onbewezen medische claims die ze voorbij ziet komen. ,,Ik snap waarom mensen op sociale media naar adviezen gaan zoeken. Er is tijdsdruk bij huisartsen, patiënten voelen zich minder gehoord. Maar er is zoveel desinformatie. Er bestaan best veel voedingssupplementen die onschuldig lijken maar bijvoorbeeld in combinatie met medicijnen wél kwaad kunnen. Zo gaat Sint Janskruid niet samen met antidepressiva. Controleer dat soort dingen alsjeblieft eerst bij je apotheker.”

Bron: DPG media AD/PZC

Noot van het bestuur.

Bovenstaande geldt ook voor verschillende producten die als wondermiddel en voor veel geld op de markt gebracht worden als behandeling van vitiligo.
Berucht zijn de voedingssupplementen, crèmes en smeersels uit Zuid-Amerika.

nl_NL