Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Face IT voor jongeren

Jong en vitiligo? Dan is het programma Face IT voor jongeren misschien iets voor jou. Kijk eens op de splinternieuwe website!

De website www.faceitvoorjongeren.nl biedt in een aantrekkelijke vormgeving een hulpprogramma voor jongeren van 12 tot 18 jaar, die een zichtbare aandoening hebben die het uiterlijk beïnvloedt. Juist op die leeftijd kan onzekerheid over je uiterlijk je zelfvertrouwen behoorlijk ondermijnen. Ook kan er sprake zijn van pesten waardoor jongeren nog onzekerder worden. Het is dan fijn om te weten dat je niet de enige bent, en dat je – gewoon thuis en op je eigen tijd – online support kunt vinden. Ook biedt de site een forum waar jongeren met een zichtbare huidaandoening met elkaar in contact kunnen komen.

Het programma Face IT voor jongeren is ontwikkeld in samenwerking met jongeren, artsen, psychologen en verpleegkundigen. Deelnemers doen mee 7 online sessies van ongeveer drie kwartier, een per week. Na zes weken is er nog een sessie in quiz-vorm om het geleerde nog eens op te frissen. De deelnemers kunnen alle sessies thuis doen op een tijdstip wat hen goed uitkomt en hoeven dus iet naar een ziekenhuis of praktijk om met een therapeut te praten. De sessies bestaan uit verschillende leeractiviteiten, films, opdrachten en adviezen.

De eerste tests zijn al gedaan door 15 jongeren. In mei/juni volgt een groter gebruiksonderzoek onder 200 jongeren. Nadere informatie daarover volgt.