Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

FaceIT genomineerd voor Jeugdhulpprijzen

Het online hulpprogramma FaceIT voor jongeren is genomineerd voor de Jeugdhulpprijzen.

Het programma FaceIT is opgezet om jongeren met een zichtbare (huid)aandoening te helpen. Ze leren – gewoon thuis – vaardigheden om lastige sociale situaties het hoofd te bieden en te werken aan een positiever zelfbeeld. Daarmee is het heel geschikt voor jongeren die onzeker worden van hun vitiligovlekken.

Erkenning

De nominatie voor de Jeugdhulpprijzen is een mooie erkenning.
Belangrijk, want daarmee kan FaceIT een publieksprijs van 7500 euro winnen. Met dit geld kan het project worden verlengd en aan meer jongeren worden aangeboden. De Nationale Jeugdhulpprijzen worden eens in de twee jaar uitgereikt aan veelbelovende initiatieven binnen de jeugdhulp. De juryprijs is maar liefst 12.000 euro.

Het werkt!

Het programma FaceIT voor jongeren is ontwikkeld door het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en de effectiviteit wordt nog wetenschappelijk onderzocht. De eerste resultaten zijn heel positief: het werkt! Jongeren worden er sterker van. Zo was onlangs op RTL Nieuws was een reportage te zien over de 13-jarige Fleur die heeft meegedaan aan FaceIT voor jongeren. Ze is haar onzekerheid kwijt en zegt nu: ‘Laat ze maar kijken. Het interesseert me niet meer’. Fleur is geboren met een schisis en dat is te zien.

Meedoen?

Ook kinderen en jongeren met vitiligovlekken voelen zich vaak onzeker. Wil jij of je kind aan het programma FaceIT voor jongeren meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.