Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Ledendag 2019 over wetenschap en onderzoek

De ledendag op 6 oktober heeft als thema: wetenschap en onderzoek. U wordt uitgenodigd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, waar deskundigen u bijpraten over de nieuwste inzichten over vitiligo.

Hoopvolle berichten uit Amerika?

In de congreszaal (collegezaal 4) vertellen onder anderen de dermatologen Marcel Bekkenk en Albert Wolkerstorfer over de nieuwste opties bij de behandeling van vitiligo, onder de titel ‘Hoopvolle berichten uit Amerika?’ Meer diverse Nederlandse studies en de samenhang met schildklieraandoeningen komen aan bod. Het wordt een afwisselend programma met korte presentaties zodat u in één middag veel te weten komt. Uiteraard is de ledendag vrij toegankelijk voor leden van de vereniging Vitiligo.nl, die ieder één introducé mogen meenemen, maar aanmelden is wel nodig. Er is plaats voor ongeveer 400 mensen. 
(opgeven is niet meer mogelijk, de datum is verstreken).

 

Cool jeugdprogramma

Ook in het programma voor de volwassenen is ruimte voor intermezzo’s met activiteiten. In de pauzes kunt u naar keuze deelnemen aan een workshop camoufleren, een fotoshoot, of naar de informatiemarkt met o.m. stands over Permanente Make-Up (PMU) en Eurocept (lichtcabines). Het complete programma en informatie over adres en parkeren vindt u hieronder.

PROGRAMMA voor zondag 6 oktober 2019

Het bestuur van Vitiligo.nl nodigt u graag uit voor de ledendag op 6 oktober, dit jaar in congreszaal 4 van het Amsterdam UMC, locatie Academisch Medisch Centrum. In dit ziekenhuis bevindt zich de SNIP, dat als enig instituut in Nederland is gespecialiseerd in het behandelen van pigmentstoornissen zoals vitiligo.

Programma voor volwassen
(na iedere presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen)

Vanaf 11 uur: ontvangst en kennismaking.

12.00 Welkomstwoord voorzitter Paul Monteiro.

12.10 Hoopvolle berichten uit Amerika?
(dr. Marcel Bekkenk en dr. Albert Wolkerstorfer, dermatologen AMC):

  • Wat zijn de oorzaken van vitiligo? • Behandeling (nieuwe opties en onderzoek), ontstaan van vitiligo. Wat zie je (nog) niet terug in de spreekkamer?
  • Wat is het laatste belangrijke nieuws? 12.30 Vitiligo in perspectief, twee kanten van de medaille (Rosalie Luiten, hoogleraar Experimentele Dermatologie en voorzitter van de Stichting Pigmentfonds Nederland) : • zijn er ook voordelen van het hebben van vitiligo?
  • effect van vitiligo op voorkomen van bepaalde soorten (huid)kanker • inleiding op samenhang met andere auto-immuunziekten 12.50 Co-morbiditeit/Samenhang met schilderklieraandoening (Peter Bisschop, endocrinoloog AMC en voorzitter Vereniging voor Endocrinologie)

13.20 Pauze en gelegenheid voor bezoeken informatiemarkt of workshops

13.50 “Ik heb mijn vitiligo omarmd”, ervaringsverhaal van Sharista Lachman (lid en vrijwilliger Vitiligo.nl)

14.05 Nederlandse studies:

  • transplantatiestudie, literatuuroverzicht over lichtbehandeling bij    transplantaties (drs. Annelies Lommerts, arts in opleiding tot specialist (aios);
  • UV-fotografie, ReNovaCell-(transplantatie)studie (drs. Sanne Uitentuis, aios) • biomarker- en vragenlijststudie (drs. Vidhya Narayan, arts niet in opleiding tot specialist, verbonden aan een bepaalde afdeling (anios).

14.35 Vergoeding van UVB-thuisbelichting
(René Bekkers, accountmanager Eurocept) .

14.50 Pauze met hapje en drankje, ledencontact, gelegenheid voor bezoeken informatiemarkt of de workshops camoufleren en fotoshoot.

15.20 Psychologische aspecten van huidafwijkingen
(Patrick Kemperman, psychodermatoloog AMC).

15.40 Meetinstrumenten voor het beoordelen van vitiligo
(professor Dermatologie Nanja van Geel, UZ Gent).

16.00 Genezing is misschien nog niet nabij, maar de afgelopen tijd is wel veel bereikt:

  • paneldiscussie onder leiding van Paul Monteiro en Marcel Bekkenk.

    Panelleden: Nanja van Geel, Rosalie Luiten, Albert Wolkerstorfer, Sanne Uitentuis, Patrick Kemperman, Annelies Lommerts, Vidhya Narayan, Marloes Zuidgeest (vrijwilliger en lid onderzoekteam Vitiligo.nl) en René Bekkers.

16.30 Hapje en een drankje en afsluitende demonstratie van de workshops van de jongeren.

Programma voor jongeren
Vitiligo.nl organiseert in een aparte zaal twee sprankelende workshops, die zowel voor de jongere als oudere jeugd geschikt zijn. 4XM verzorgt dit programma, dit bedrijf is gespecialiseerd in workshops en voorstellingen. Tussen de twee workshops is er een pauze. Na de pauze verzorgt Nienke Timmers, bekend van de fotokaartactie rondom Wereld Vitiligodag, een korte presentatie.

Dit zijn de workshops: 1. vloggen 2. stopmotion

Ook voor jullie geldt dat we om 16.30 uur afsluiten met een demonstratie van jullie workshops, met een hapje en een drankje. Graag tot ziens op zondag 6 oktober!

Paul A. Monteiro, Voorzitter Vitiligo.nl

 

* Verklaring van de afkortingen:
aios = arts in opleiding tot specialist
anios = arts niet in opleiding tot specialist, verbonden aan een bepaalde afdeling

Auto of openbaar vervoer

De congreszaal/collegezaal 4 van het Amsterdam UMC is te vinden op het volgende adres:
Amsterdam UMC locatie AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam Zuidoost

Voor adres en parkeren zie https://www.amc.nl/web/plan-mijn-bezoek/bezoek/adres-route-en-parkeren.htm