Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Informatief boek over vitiligo

Het informatieve boek Leven met vitiligo is alleen nog verkrijgbaar door lid te worden van Vitiligo.nl. Het is een naslagwerk over vitiligo: ‘De oorzaken, de gevolgen en wat eraan te doen is’. Het boek bevat ook elf interviews met ervaringsdeskundigen.

Dit standaardwerk uit 2015 is onderdeel van de serie Spreekuur Thuis. Auteur is de gerenommeerde pigmentspecialist dr. Wietze van der Veen, jarenlang hoofd van het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) in het AMC in Amsterdam en tegenwoordig werkzaam als dermatoloog in het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. Hij is gespecialiseerd in pigmentziekten en de psychologische aspecten van chronische huidaandoeningen. In dit nieuwe boek heeft hij alle bestaande kennis over vitiligo, inclusief de nieuwste informatie, beschreven in acht prettig leesbare hoofdstukken.

Openhartige interviews
Daarnaast bevat het boek elf interviews met patiënten. Zij vertellen openhartig over hun ervaringen en de impact van vitiligo op hun persoonlijke leven. Juist deze verhalen van lotgenoten maken dit boek onderscheidend van andere info-boeken. De interviews zijn geschreven door Lucy Beker, journaliste en hoofdredacteur van de Spotlight!, het ledenblad van Vitiligo.nl. Zij heeft zelf ook vitiligo.

Het boek Leven met vitiligo telt ruim 100 bladzijden en kostte 17,95 euro. Het is inmiddels niet meer leverbaar in de winkel, maar je krijgt het cadeau als je lid wordt van Vitiligo.nl voor 26 euro per jaar.

nl_NL