Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Nieuwe Spotlight! nr. 3 september (2021)

In de eerste week van september verschijnt Spotlight! nr. 3 van 2021.

Het septembernummer van Spotlight! mag gerust gevarieerd worden genoemd! Je kunt bijvoorbeeld lezen over:

  • Van mensen met vitiligo is bekend dat zij soms nog één of meerdere auto-immuunziekten hebben. Pernicieuze anemie bijvoorbeeld, ook wel vitamine B12-tekort genoemd. 
  • Zichtbaarheid. Dat was een van de sleutelwoorden tijdens het recente overleg tussen het bestuur van Vitiligo.nl en enkele stafleden van het pigmentcentrum SNIP (in het Amsterdam UMC. 
  • Jongeren gaan meer aan het woord komen in het magazine. Neem Anne (25): zoals veel pubers was ook zij best onzeker. ‘Vinden anderen mij wel leuk? En dan die vlekken op mijn lichaam.’ Terugblikkend ervaart ze die periode als een achtbaan. Nu zegt ze: ‘Gelukkig heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen.
  • De afgelopen jaren vroegen veel kinderen het spreekbeurtpakket van de vereniging op. Wat hebben zij ermee gedaan? Hoe was het om voor de klas over hun vitiligo te praten? Gaan ze er ná hun spreekbeurt anders mee om?

Nog geen lid en wil je Spotlight! ook ontvangen? Meld je dan aan, voor maar € 28,00 per jaar (vanaf 2022) ontvang je ons magazine 4x per jaar thuis! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze ledendag(en) en andere bijeenkomsten, krijg je antwoord op de vragen die je ons stelt én ontvang je als welkomstgeschenk het gratis informatieboek Leven met vitiligo.