Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Soraya: ‘Ik zag direct dat hij het ook had’

In de serie ‘Lekker in je vel’ op de website van weekblad Libelle vertelt de 37-jarige Soraya Mulder over haar vitiligo. Soraya is actief lid van Vitiligo.nl en ze vertelt ook hoe belangrijk dat voor haar is.

Bij het artikel op de Libelle-site staan twee mooie foto’s. Op een daarvan staat Soraya samen met haar zoontje van 5 jaar, die ook vitiligo heeft. ‘Bij zijn geboorte zag ik onmiddellijk dat hij het ook had’, zegt ze. ‘Als hij wat groter is, bestel ik misschien spreekbeurtpakketten bij de vereniging, dan kan hij zijn klasgenoten vertellen wat het is’. Soraya is blij met het ontmoetingsplatform dat Vitiligo.nl biedt, onder meer op Facebook. ‘Daar worden tips uitgewisseld. Zo kreeg ik tips over hoe ik mijn haar het beste kan verven.’ Bij mensen die vitiligo hebben, verdwijnt het pigment soms ook uit het haar.

Lees het volledige artikel op de website www.libelle.nl.

 

 

nl_NL