Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 2 (juni 2021)

In dit nummer besteden we ruim aandacht aan lichen planus, net als vitiligo een auto-immuunaandoening waarbij de huid wit wordt. Omdat klachten vooral voorkomen in het genitale gebied, vermoeden artsen vaak een schimmelinfectie. Terwijl dat lang niet altijd het geval is

In een ander artikel gaan we in op de verschillende soorten vitiligo die er bestaan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaan er slechts twee varianten van vitiligo, niet méér. Beide zijn zelfs verschillende ziekten met verschillende oorzaken, beloop en behandelingsopties. In het artikel doorlopen we dit.

Prachtig in beeld gebracht is voetbaltrainer Camaru, in de rubriek VlekkenWerk. Naast de zeven schoonheden die er al bestaan, noemt hij zijn witte vlekken de ‘achtste schoonheid’. Zijn boodschap: wees trots op je vlekken. Anderen overlijden aan ernstige ziekte, mijn huidskleur veranderen slecht.’

Wat er nog meer te lezen is in het juninummer?
Tweelingen waarbij beiden vitiligo hebben (en dat zie je niet zo vaak), Wereld Vitiligodag komt er deze maand weer aan (wat betekent die dag voor jou?).
En dermatoloog Kemperman geeft adviezen hoe je met een zichtbare huidaandoening het best om kunt gaan, wanneer het je niet lukt om deze een plek te geven in jouw dagelijks leven.

Dit en nog meer, vanaf vrijdag 4 juni. Veel leesplezier er weer mee!

Nog geen lid en wil je Spotlight! ook ontvangen? Meld je dan aan, voor maar € 26,00 per jaar ontvang je ons magazine 4x per jaar thuis! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze ledendag(en) en andere bijeenkomsten, krijg je antwoord op de vragen die je ons stelt én ontvang je als welkomstgeschenk het gratis informatieboek Leven met vitiligo.