Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 1 (maart 2024)

Half februari organiseerde Vitiligo.nl het webinar over de (mogelijke) ziektelast van vitiligo. Zo’n 170 mensen meldden zich liefst voor de online bijeenkomst natuurlijk schrijven we er al over in de nieuwe Spotlight! die eind februari uitkomt.

Onzekerheid is bekend thema voor mensen met vitiligo, de redactie schrijft er vaker over. Neem de serie ‘Uiterlijk & vitiligo’ die vorig jaar startte. In dit maartnummer zoomen we in op zelfbruiningsmiddelen zoals mousses, gels en spray tans. Hoe werken die precies, kun je ze zomaar veilig gebruiken? 

Verder is er aandacht voor de uitgewerkte studie van twee studenten van de Fontys Hogeschool. In opdracht van Vitiligo.nl onderzochten zij hoe de vereniging kinderen (en hun ouders) jongeren en jongvolwassenen beter kan helpen om te gaan met (de ziektelast van) vitiligo. Uit de vragenlijst komt dan onder andere naar voren dat ‘veel zorgverleners weinig actuele kennis hebben over vitiligo’. En dat ‘de advies- en hulpverlening aan mensen met vitiligo voor verbetering vatbaar is’. 

De onderzoeksresultaten bevestigen waarom Vitiligo.nl vorig jaar Wereld Vitiligo Dag organiseerde, met als thema Vitiligo ain’t no picnic (‘Vitiligo is geen pretje’). De vereniging greep die dag aan om de ziektelast van vitiligo in het algemeen onder de aandacht te brengen. En gaat daar natuurlijk ook in 2024 mee door.

Dit én meer in het aanstaande maartnummer van Spotlight!

Nog geen lid en wil je Spotlight! ook ontvangen? Meld je dan aan, voor maar € 28,00 per jaar ontvang je ons magazine 4x per jaar thuis! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze ledendag(en) en andere bijeenkomsten, krijg je antwoord op de vragen die je ons stelt én ontvang je als welkomstgeschenk het gratis informatieboek Leven met vitiligo.

nl_NL