Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Wereld Vitiligo Dag 2023

Op zondag 25 juni is het Wereld Vitiligo Dag en dat viert Vitiligo.nl met zoveel mogelijk mensen met vitiligo in het Park bij de Euromast in Rotterdam. En natuurlijk mag je vrienden en familieleden meenemen!
Ben jij er ook bij?

In Rotterdam vraagt de vereniging, samen met jou en alle andere aanwezigen, aandacht voor de ziektelast van vitiligo. Nog te vaak ziet de medische wereld deze huidaandoening als een cosmetisch probleem. Hierdoor kunnen mensen met vitiligo te weinig begrip ervaren en/of niet de juiste hulp krijgen. Daarnaast zijn veel medicijnen slechts het resultaat van onderzoek naar andere (huid)ziekten, in plaats van doelgerichte studies naar vitiligo zélf. Vitiligo.nl vindt dat het anders moet.

Vitiligo ain’t no picnic!
Om die reden maken we op Wereld Vitiligo Dag een statement met elkaar: Vitiligo ain’t no picnic! Oftewel: vitiligo is geen pretje. Kinderen worden er soms mee gepest en het kan voor onzekerheden zorgen, zeker tijdens pubertijd en adolescentie. Dat doen we door met elkaar te gaan picknicken in het Park bij de Euromast. Een prachtige en mediagenieke plek! De vereniging benadert verschillende media om hier met ons aandacht aan te besteden.

Vitiligo.nl verzorgt die dag de picknick. En er is meer te doen! Bij de meeste onderdelen kun je straks spontaan aansluiten. Maar om ervoor te zorgen dat er straks genoeg te picknicken valt (lekkere broodjes, sapjes en zoetigheid) én om te weten hoeveel mensen willen deelnemen aan enkele andere activiteiten, is het belangrijk dat je je al vooraf inschrijft.

Wat is er te doen?

Picknick-fotoshoot
Meld je aan voor een professionele fotoshoot voor kinderen en jongeren tot circa 22 jaar, rondom drie mooi gestileerde picknicksettings van de Picknick Club. Bij welke setting je wordt gefotografeerd kies je zelf op locatie. Ook worden er bijzondere portretfoto’s gemaakt door Marieke van NVY fotografie. Wil jij (kind, partner, met het hele gezin) ook zo’n mooie foto? Schrijf je dan snel in!

Op social media zie je de komende tijd verschillende voorbeelden voorbij komen. Houd deze dus goed in de gaten! 

Voor de fotoshoot vragen we geen bijdrage aan leden.
Niet-leden betalen 40 Euro. Je ontvangt dan de mooiste foto per mail.
Extra foto’s zijn bij de fotograaf bij te bestellen voor 10 Euro per foto bij de picknicksetting of 20 Euro voor een portretfoto (bewerkt).
Word je lid voor 25 juni, dan betaal je niets voor de fotoshoot.

Meer info picknick-club.nl

Meer info NVY Fotografie

Demonstratie camouflagetechnieken
Om 14.00 uur en 16.00 uur is er een demonstratie camouflagetechnieken van het bedrijf Kryolan dat het merk Dermacolor voert. Het merk staat zeer goed aangeschreven bij schoonheidsspecialisten voor medische camouflage. Hierbij wordt de huidskleur van zowel de lichtere als de donkere plekken secuur bepaald. Je krijgt te zien hoe je de producten van Dermacolor het beste kan toepassen.

Workshop Graffiti
‘Je leukste Graffiti’ geeft om 13.00 uur een demonstratie. Daarna mag je zelf aan de slag in een workshop. Natuurlijk mag je zelfgemaakte graffiti kunstwerk mee naar huis. Er is een workshop om 14.00 uur én een om 15.30 uur. Beschermende kleding wordt geleverd. Meld je wel snel aan voor de workshop graffiti en een tijdstip via de button ‘schrijf je hier in’, want het aantal plaatsen is beperkt.

Buitenspellen
Er zijn verschillende buitenspellen te doen voor jong en oud: van croquet en kubb tot jeu de boules. Een potje voetballen? Natuurlijk kan dat!
Sluit gewoon aan wanneer je er zin in hebt.

Barista
De gehele dag kun je terecht bij barista Danny van Coffee on Wheels voor heerlijke cappuccino en de beste theesoorten.

Tijden
Het event begint om 13.00 uur en eindigt om ca. 19.00 uur.

Locatie
Voor dit evenement in het Park onder de Euromast kun je navigeren naar Kievitslaan 25, 3016 CG Rotterdam. Ben je van plan om met het OV te komen? Stippel de reis dan uit via 9292.nl. Fietsen kun je stallen op de hoek van de Kievietslaan en de Parklaan. Parkeren kan in de omgeving van het Park.  

Tips
De picknick van Vitiligo.nl kun je natuurlijk goed combineren met een bezoek aan de spiegelende gevel van nieuwe eyecatcher Depot Boijmans van Beuningen (15 minuten lopen). Of neem de watertaxi (eveneens op 15 minuten loopafstand) en stap direct aan boord voor een bezoek aan SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland America Lijn.