Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Wereld Vitiligo Dag 25 juni 2023

Op zondag 25 juni was het Wereld Vitiligo Dag en dat vierde Vitiligo.nl met zoveel mogelijk mensen met vitiligo in het Park bij de Euromast in Rotterdam.

In Rotterdam vroeg de vereniging, samen met alle aanwezigen, aandacht voor de ziektelast van vitiligo. Nog te vaak ziet de medische wereld deze huidaandoening als een cosmetisch probleem. Hierdoor kunnen mensen met vitiligo te weinig begrip ervaren en/of niet de juiste hulp krijgen. Daarnaast zijn veel medicijnen slechts het resultaat van onderzoek naar andere (huid)ziekten, in plaats van doelgerichte studies naar vitiligo zélf. Vitiligo.nl vindt dat het anders moet.

Vitiligo ain’t no picnic!
Om die reden maakten we op Wereld Vitiligo Dag een statement met elkaar: Vitiligo ain’t no picnic! Oftewel: vitiligo is geen pretje. Kinderen worden er soms mee gepest en het kan voor onzekerheden zorgen, zeker tijdens pubertijd en adolescentie. Dat deden we door met elkaar te picknicken in het Park bij de Euromast. Een prachtige en mediagenieke plek! De vereniging benaderde verschillende media om hier met ons aandacht aan te besteden.

Vitiligo.nl verzorgde die dag de picknick. En er was meer te doen! Bij de meeste onderdelen kon je spontaan aansluiten.

Wat was er te doen?

Een professionele fotoshoot waarbij je vitiligo in beeld kon worden gebracht.

Demonstratie camouflagetechnieken
Er werd een demonstratie camouflagetechnieken gegeven door het bedrijf Kryolan dat het merk Dermacolor voert. Het merk staat zeer goed aangeschreven bij schoonheidsspecialisten voor medische camouflage. Hierbij wordt de huidskleur van zowel de lichtere als de donkere plekken secuur bepaald.

Workshop Graffiti
‘Je leukste Graffiti’ gaf een demonstratie. Daarna kon je zelf aan de slag in een workshop. Natuurlijk mocht je zelfgemaakte graffiti kunstwerk mee naar huis nemen.

Buitenspellen
Er waren verschillende buitenspellen te doen voor jong en oud: van croquet en kubb tot jeu de boules. Een potje voetballen? Natuurlijk kon dat!

Barista
De gehele dag kon je terecht bij barista Danny van Coffee on Wheels voor heerlijke cappuccino en de beste theesoorten.

nl_NL