Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Actie vitiligodag levert veel persaandacht op.

De actie was goed voorbereid door de vereniging. Eind mei zijn al de eerste persberichten verstuurd aan de redacties van regionale en landelijke kranten, huis-aan-huis-bladen, regionale en landelijke radio- en tvstations en tijdschriften. Aanleiding: de Wereld Vitiligo Dag op 25 juni. Het persbericht werd goed opgepikt, want rond die datum is er veel media-aandacht geweest voor vitiligo.

Leden stonden klaar

Regionale media willen altijd graag iemand uit hun eigen regio interviewen. Daarvoor stonden gelukkig heel veel leden klaar! De vereniging kon steeds heel snel schakelen om een match te maken tussen een bepaalde regionale redactie en een geschikte kandidaat. Dit bleek een belangrijke succesfactor van deze actie. Dankzij de inzet van onze leden hebben we vitiligo goed in de spotlights kunnen zetten. Dat is fijn, want meer bekendheid met de aandoening zal leiden tot meer begrip voor mensen die met witte vlekken worden geconfronteerd.

Bladen en radio

In de periode rond 25 juni verschenen in tientallen bladen berichten over vitiligo(dag), vaak aangevuld met een interview met een van onze leden over zijn of haar ervaringen ermee. Ook radiozenders besteedden aandacht aan de huidaandoening. Zo vertelde voorzitter Paul Monteiro op 25 juni bij Omroep Brabant over vitiligo, terwijl NPO Radio 1 er op die dag aandacht aan besteedde in het programma Spraakmakers. Op televisie verscheen Lucie van 13 in het Jeugdjournaal.

Hieronder kun je een aantal interviews met leden van Vitiligo.nl nalezen of terugluisteren. Vitiligo.nl bedankt iedereen die heeft meegewerkt!

Lucie Stevens (13) in het NOS Jeugdjournaal

Nienke Timmers (14) in dagblad AD Rivierenland

Leo Pekaar in De Stentor

Monique Pekel in de Hoogeveensche Courant

Jolijn Goudswaard in Nieuwsblad De Koerier

Lucy Beker op NPO Radio 1

Monique Bodegom op RTV Drenthe (vanaf 11.21)

Carola Kipp-Broekman in het Apeldoorns Stadsblad

Sharista Lachman in dagblad AD-Den Haag

Sem Wielenga (12) in Duiven Post

Riet van der Ploeg in huis-aan-huis-blad De Betuwe