Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Coole workshops voor de jeugd op ledendag

De ledendag is dit jaar op zondagmiddag 6 oktober van 12 tot 17 uur in het AMC in Amsterdam. Op veler verzoek wordt het jeugdprogramma dit jaar in tweeën gesplitst, zodat de jongere kinderen en de tieners hun eigen groep hebben. Jullie mogen allemaal twee workshops kiezen. Geef nu al je keus door, dan weet je zeker dat mee kunt doen! Bovendien kan Vitiligo.nl dan groepen samenstellen met kinderen en jongeren van ongeveer dezelfde leeftijd. Dat maakt het extra leuk.

Hieronder een toelichting op elke workshop, mét een filmpje. Geef je keuze zo snel mogelijk door via het speciale aanmeldformulier voor de jeugd.

Workshop 1: Streetbeats (geschikt vanaf 6 jaar)
In deze workshop ga je lekker los op geïmproviseerde muziekinstrumenten, zoals trommels en shakers. Je leert de basis van drummen en oefent ritmes, en het resultaat zal je verbazen! Bekijk dit filmpje maar eens.

Workshop 2: 3D-tekenen (geschikt vanaf 6 jaar)
Dit gaat over tekenen, maar dan anders. Want alles wat je hier tekent, wordt echt een voorwerp dat je in je handen kunt houden. Je leert werken met een speciale 3D-pen en gaat bijzondere dingen maken. Meer weten? Bekijk dit filmpje.

Workshop 3: Vloggen (geschikt vanaf 8 jaar)
Wil jij leren vloggen zoals Enzo Knol en Monica Geuze? In deze workshop ontdek je hoe je je belevenissen aantrekkelijk in beeld brengt. Een ervaren vlogger leert je filmen en monteren met een iPad én leert je hoe je je fillmpje succesvol onder de aandacht brengt. Op naar de 1000 volgers! Meer info in dit filmpje.

Workshop 4: Stopmotion (geschikt vanaf 10 jaar)
Doe je hieraan mee, dan leer je hoe je een animatiefilmpje kunt maken. Je krijgt tips en trucs om tegelijk decorbouwer, cameraman, regisseur en scenarioschrijver te zijn. Je kunt het! Kijk maar.

Voor de ouderen: alles over wetenschappelijk onderzoek

Natuurlijk is er op 6 oktober ook een interessant programma voor de volwassen leden van Vitiligo.nl. Thema is dit keer: wetenschappelijk onderzoek. Wat gebeurt er allemaal op dat vlak, welke studies lopen er momenteel en wat zijn de onderoekers de laatste jaren te weten gekomen? De locatie: het AMC in Amsterdam, waar ook het expertisecentrum voor vitiligo, het SNIP, zich bevindt. Zet de datum vast in uw agenda en houd de website in de gaten want binnenkort start de inschrijving.