Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Een BEER met VLEKKEN

Beer voelt zich onzeker omdat hij vlekken in zijn mooie, bruine vacht heeft. Hij denkt dat die opvallen en dat maakt hem verdrietig. Daarom vraagt Beer andere dieren om raad. Maar Zebra weet meer van strepen en Luipaard kan zich er eigenlijk niet druk om maken, hij heeft er wel een miljoen! Ook Toekan ziet Beers vlekken niet, hoewel hij wel begrijpt hoe Beer zich voelt. Toekans snavel is namelijk reusachtig groot, waardoor hij heel erg opvalt… Het is een mooie ontdekking, vindt Beer!

Een Beer met Vlekken is een lief, vrolijk prentenboek over (zelf)acceptatie, dat laat zien dat iedereen precies goed is zoals hij of zij is. Het boek volgt het paarse boek Een Beer…. met Vlekken op, uit 2010. In samenwerking met uitgeverij Ploegsma hebben Monique Bodegom (redactielid van het ledenmagazine Spotlight!) en illustratrice Natascha Stenvert deze nieuwe uitgave gecreëerd.

Monique:
“Wat was dit leuk om te doen! En wat een herkenning bij de kinderen bij wie ik al heb voorgelezen: iedereen heeft immers wel eens een vlekje hier of daar, bijvoorbeeld een blauwe plek. Zo mooi om met jonge kinderen te bespreken dat de meeste vlekjes wel weer verdwijnen, maar het vaak ook oké is als dat niet zo is.”

Bij Vitiligo.nl is het boek te bestellen voor € 10,95, voor leden en niet-leden. Dit is inclusief verzendkosten. 

nl_NL