Stralend zat ze gisteravond in het televisieprogramma RTL Late Night: Winnie Harlow, het Amerikaanse fotomodel met opvallende vitiligovlekken, ook in haar gezicht. LVVP-lid Bob Koster, die vergelijkbare vlekken heeft, was erbij en kreeg de kans een praatje met haar te maken.

Het was de eerste keer dat Winnie, ook wel Chantelle genoemd, in een Nederlands programma over haar vitiligo praatte: hoe ze er als kind mee werd gepest, maar later toch de moed had om haar vlekken voluit te laten zien en zelfs mee te doen aan de fotomodellenwedstrijd ‘America’s Next Topmodel’. Ze legde ook heel duidelijk uit wat vitiligo eigenlijk is: een fout in het eigen immuunsysteem, dat daardoor de eigen pigmentcellen aanvalt en ‘opvreet’.

De camera van RTL Late Night zoomde even in op Bob Koster, die in het publiek zat in de studio bij Humberto Tan. Winnie kwam na afloop van de uitzending naar hem toe en ze gingen samen op de foto. ‘Ze is heel toegankelijk en vriendelijk’, aldus Bob. ‘Die hele opname was een leuke belevenis’. Bekijk hier fragmenten uit het interview met Winnie of de gehele uitzending.

Sinds Winnie Harlow meedeed aan ‘America’s Next Topmodel’ gaat haar carrière als een speer. Dit voorjaar is ze zelfs het gezicht van de modemerken Diesel en Desigual. Het lijkt erop dat deze merken een statement willen maken voor meer tolerantie en liefde. De foto’s met Winnie Harlow zijn kleurrijk en inspirerend, het plezier spat ervan af. Heel wat wat anders dan die chagrijnig kijkende modellen op de catwalk. Bovendien trekt haar optreden behoorlijk de aandacht, zodat er in veel blogs en modebladen, en nu dus ook op televisie, ineens aandacht is voor de huidaandoening vitiligo die witte vlekken veroorzaakt.  Bekijk hier haar foto’s van Diesel  en hier van Desigual.