‘Impact van vitiligo is groot’, zo kopt het blad Cutis Cura in het laatste nummer. Het magazine plaatste een paginagroot interview met voorzitter Paul Monteiro van de LVVP.  Daarmee heeft Monteiro de huidaandoening onder de aandacht gebracht van huidtherapeuten en andere professionals in de dermatologie, want dat is de lezerskring van dit vakblad.

Voor de LVVP is het belangrijk dat alle professionals die in aanraking komen met huidaandoeningen, vitiligo leren herkennen. En dat niet alleen: ze moeten vooral ook weten dat de impact van vitiligo vaak heel groot is. Zoals Paul in het interview zegt: ‘Die witte vlekken doen weliswaar geen pijn – ze jeuken hooguit een beetje – maar ze doen wél wat met je zelf vertrouwen. Daarom kan vitiligo een grote impact hebben op iemands leven’. Met een grote foto bij het interview laat hij zien wat vitiligo met hem heeft gedaan: van een donkere man met Indische roots is hij inmiddels compleet wit geworden.

Het complete interview met Paul Monteiro in Cutis Cura kun je hier lezen.

Boek met nieuwe inzichten
In hetzelfde nummer van Cutis Cura wordt ook melding gemaakt van het nieuwe boek ‘Leven met vitiligo’ in serie Spreekuur Thuis, geschreven door dr. Wietze van der Veen. Cutis Cura noemt het in haar recensie ‘een aanrader voor elke professional werkzaam met huidpatiënten’.

Ook het magazine Huid van de het Nationaal Huidfonds besteedde in het laatste nummer aandacht aan het boek ‘Leven met vitiligo’. Huid plaatste een interview met Lucy Beker, de journaliste die de interviews met patiënten heeft geschreven die in het boek staan. Zij zegt daarover: ‘Iedereen vertelde zonder enige terughoudend zijn of haar eigen verhaal. Al die openhartigheid heeft diepe indruk op mij gemaakt. In de verhalen herken je een breed scala aan reacties op deze ziekte: van woede en verzet, via berusting tot aan acceptatie’. Ook meldt ze dat het boek echt nieuwe inzichten biedt, zoals het gegeven dat een kwart van de vitiligopatiënten last heeft van jeuk, én nieuwe adviezen. ‘Zo werd zonnebaden vroeger ontraden, terwijl inmiddels duidelijk is dat zonnen beslist mag, mits men ervoor zorgt niet te verbranden’.

Het complete interview met Lucy Beker in magazine Huid kun je hier lezen.

Meer informatie over het boek en bestelmogelijkheden.