Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

SNIP (AMC) juli 2020

Er schijnt verwarring te zijn ontstaan  over de positie van de SNIP (Sectie Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen), onderdeel van het VU Medisch Centrum ( locatie AMC) te Amsterdam.
Er is vanaf heden de mogelijkheid gecreëerd voor huisartsen om vitiligopatiënten direct naar de SNIP te verwijzen: de huisartsen moeten dit dan wel duidelijk aangeven. 
De SNIP heeft sinds 1994 op het gebied van pigmentaandoeningen en laserdermatologie een grote expertise opgebouwd en verleent topreferente zorg.
Topreferente zorg is zeer specialistische zorg voor mensen die zeldzame, moeilijk te diagnosticeren of moeilijk te behandelen aandoeningen hebben.

Huisartsen, dermatologen en andere specialisten kunnen direct naar het SNIP verwijzen. Voor huisartsen kan dit door in zorgdomein te verwijzen naar het Huid Medisch Centrum locatie Paasheuvelweg en als eerste zin te noteren: “Graag rechtstreeks doorsturen naar het SNIP”. Dermatologen en andere specialisten kunnen direct een verwijsbrief sturen naar het Amsterdam UMC.

Locatie AMC

nl_NL