Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 1 (maart 2021)

Een heel gevarieerd magazine kunnen we wel zeggen, de nieuwe Spotlight! die eind deze week wordt bezorgd bij de leden en andere betrokkenen van Vitiligo.nl. Wat te denken bijvoorbeeld van het artikel over JAK-remmers. Het Amsterdam UMC werkt mee aan een internationale studie naar het nieuwe medicijn ruxolitinib, dat minder bijwerkingen geeft dan hormoonzalven. De 18-jarige Kris neemt er aan deel en vertelt over haar ervaringen ermee.

Verder een uitgebreid verhaal over de Tattoopoli in Leiden. Al duizenden jaren plaatsen mensen tatoeages op hun lichaam. Meestal geeft dat geen problemen, maar heel soms ontstaan er huidklachten, bijvoorbeeld een auto-immuunreactie zoals vitiligo. De 40-jarige Quirine kan erover meepraten: het pigment verdween onder en rondom zeker zeven gezette tattoos. 

Luchtiger dan: poppen en knuffels met witte plekken! Ze kunnen mensen met vitiligo erkenning en vertrouwen geven. Fay (9) vertelt erover. Zij neemt haar knuffel in de zomer geregeld mee op pad.

Zo heeft het maartnummer van Spotlight! veel te bieden. Vooruit, deze nog: wat te doen als er huidklachten ontstaan kort na het aanbrengen van een camouflagemiddel? Huidtherapeute Dion Timmer legt uit hoe dit kan komen en geeft voorbereidende tips hoe dit een volgende keer te voorkomen.

Spotlight! maart 2021

nl_NL