Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight nr 2 (2016): alles over zon en vitiligo

‘Vitiligo of niet, ga vooral lekker de zon in’. Dat is de boodschap van dr. Wietze van der Veen in het juninummer van Spotlight! Het is een fabeltje dat mensen met vitiligovlekken niet in de zon mogen, verklaart hij. Zon is juist goed voor je, als je maar oplet dat je witte plekken niet verbranden.

Het juninummer heeft een zomers tintje met mooie foto’s van de kleine Arthur (6) uit Zwaag, die al witte vlekken heeft. In dit blad veel tips over omgaan met de zon als je vitiligo hebt. Dik smeren of vaak smeren met zonnebrandmiddel? Een duur of een goedkoop middel kopen? En wat betekent die beschermingsfactor? Let op: dr. Van der Veen zegt dat veel mensen – ook mensen met vitiligo – een te hoge beschermingsfactor gebruiken. Waarom, dat legt hij uit in het hoofdartikel.

Verder in dit nummer: de vlekken van Sharita Hart, het verhaal van Padminie, en Spot op Sterre. En: de baby van columniste Lianne is geboren!

Wil je ook vier keer per jaar een verse Spotlight! ontvangen? Word dan lid van de vereniging voor slechts 28 euro (tarief 2022) per jaar. Dan ben je voortaan ook welkom op de ledendagen steun je het onderzoek naar vitiligo! Meer informatie

 

nl_NL