Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 2 (juni 2023)

Op 25 juni is het Wereld Vitiligo Dag! In vele landen wordt deze speciale dag gevierd en Nederland blijft niet achter. Met zoveel mogelijk mensen wil Vitiligo.nl die zondag bijeenkomen in het Rotterdamse Park bij de Euromast. Ben jij er ook bij?

Niet alleen hierop kijken we vooruit in de nieuwe Spotlight! die rond 2 juni op de deurmat van de leden valt. 

  • De zomer staat voor de deur! Waar let je dan op met jouw kwetsbare huid? In het hart van het blad worden tips gegeven.
  • Verder komt Sulema uit Drachten aan het woord. De afgelopen jaren verloor zij in rap tempo pigment, onder andere in haar gezicht. Na een paar onzekere ervaringen wilde ze geen gedoe meer bij de douane en informeerde bij de gemeente naar de status van haar paspoort. Het antwoord van de ambtenaar verraste haar. Is ze op de juiste manier behandeld? 
  • Ook aandacht voor de JAK-remmer Opzelura. Een jaar geleden gaf Amerika groen om het middel op de markt te zetten en onlangs gaf ook de Europese medicijnwaakhond EMA toestemming. Maar daadwerkelijk lijkt de crème pas in 2024 in Nederland te worden vrijgegeven. Wat is nou de stand van zaken? Een overzicht.

 Dit en nog meer in de Spotlight!

Nog geen lid en wil je Spotlight! ook ontvangen? Meld je dan aan, voor maar € 28,00 per jaar ontvang je ons magazine 4x per jaar thuis! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze ledendag(en) en andere bijeenkomsten, krijg je antwoord op de vragen die je ons stelt én ontvang je als welkomstgeschenk het gratis informatieboek Leven met vitiligo.

nl_NL