Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 2 (juni 2024)

Het zomernummer van Spotlight! is een gevarieerd nummer geworden.
De redactie brengt onder andere het gevoelige verhaal van een 23-jarige student die na het horen van de diagnose vitiligo in een diep dal terechtkwam. Met de ingeschakelde hulp van een medisch psycholoog hervond hij de weg terug omhoog. In een tweede artikel ernaast wordt uitgelegd wat er tijdens dit begeleidende proces gebeurt.

In de serie Vitiligo & Uiterlijk zoomt Spotlight! dit keer in op ‘Uiterlijk vertoon. Van bedekkende tattoos tot opvallende sieraden en van prachtig gelakte nagels tot een make-up die in het oog springt. Op hun eigen manier geven mensen hun vitiligo een plek. Sommigen verhullen liever hun witte plekken. Van anderen mag de aandacht er best naartoe getrokken worden. De redactie vroeg her en der rond en verzamelde verschillende reacties én foto’s.

Verder is gestart met de serie De Vrijwilliger en vrijwilligerscoördinator Marc van Ravenhorst bijt hierin het spits af. Geen vereniging kan zonder de belangeloze steun van haar leden. Marc vertelt enthousiast welke taken er zijn en hoe hij de vrijwilligers betrokken houdt. Hoeveel tijd hij zelf in zijn taak stopt en hoe hij nog meer vrijwilligers probeert te werven. Een leuk interview is het geworden, lees het zeker eens door!

Dit en nog veel meer (hoe zit dat nou, is er een relatie tussen vitiligo en hormonen?), het staat allemaal in het kersverse zomernummer.

Nog geen lid en wil je Spotlight! ook ontvangen? Meld je dan aan, voor maar € 28,00 per jaar ontvang je ons magazine 4x per jaar thuis! Daarnaast ben je ook van harte welkom op onze ledendag(en) en andere bijeenkomsten, krijg je antwoord op de vragen die je ons stelt én ontvang je als welkomstgeschenk het gratis informatieboek Leven met vitiligo.

nl_NL