Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Veel vragen Opzelura

Wij begrijpen het ongeduld en frustratie over de verkrijgbaarheid van Opzelura, maar in Nederland heeft ruxolitinib-crème (merknaam Opzelura van Incyte) tot op heden geen vergoedingsstatus. Dit betekent dat het geneesmiddel niet in het verzekerde pakket is opgenomen.

Momenteel is de beoordeling van dit geneesmiddel door het Zorginstituut Nederland opgestart. Tijdens dit beoordelingsproces wordt gekeken of, en onder welke voorwaarden, het geneesmiddel vergoed zal worden. Dit proces kan veel tijd in beslag nemen. Naar verwachting is de planning binnenkort te volgen via: https://www.zorginstituutnederland.nl/werkagenda.

De NVDV (De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) erkent het belang van een goede effectieve behandeling voor deze patiëntgroep. De NVDV stelt momenteel een plaatsbepaling op voor dit geneesmiddel. Deze plaatsbepaling gebruikt het Zorginstituut Nederland voor haar beoordeling.

Overigens, in andere Europese landen worden andere procedures gehanteerd.

Heel belangrijk: De voorwaarden die eventueel worden gesteld aan het voorschrijven van ruxolitinib-crème worden in het beoordelingsproces bepaald door het Zorginstituut Nederland in overleg met de NVDV

NB.

Zorginstituut Nederland zorgt voor de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

nl_NL