Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Jonge testers gezocht voor programma Face IT.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je vitiligo? Dan kun je helpen bij een onderzoek naar een nieuw online hulpprogramma: Face IT voor jongeren. Word tester!

Het Erasmus Medisch Centrum/Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam doet onderzoek gedaan naar de resultaten van dit hulpprogramma, dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren met een zichtbare aandoening. Dat kan een huidaandoening zijn zoals vitiligo, maar ook een aangeboren aandoening of littekens van brandwonden.

Steun voor jou, gewoon thuis

Doel van het programma is jongeren te helpen die door hun aandoening wel eens vervelende situaties meemaken, gepest of buitengesloten worden. Dat kan er best inhakken als het je overkomt. Het is fijn als je dan gewoon thuis op je computer of tablet hulp en steun kan zoeken op een tijdstip dat jou uitkomt. Je hoeft dus niet naar een therapeut toe. Het online programma Face IT voor jongeren bestaat uit acht sessies met informatie, oefeningen, quizzen en filmpjes. Het programma is inmiddels getest door een kleine groep jongeren met een zichtbare aandoening. Nu willen de bouwers het testen bij een grotere groep jongeren en daarvoor wordt jouw hulp gevraagd.

Wat moet je doen?
Deelname aan het onderzoek als tester houdt in dat je op drie momenten een aantal vragenlijsten invult. De helft van de testers volgt in die periode ook het programma, de andere helft van de testers hoeft alleen de vragenlijsten in te vullen. Mocht je worden ingedeeld in de groep die het programma niet volgt, dan krijg je ná je deelname alsnog toegang tot het programma. Op deze manier doe je mee aan een echt wetenschappelijk onderzoek, én je verdient er nog een Bol.com-cadeaubon van 10 euro mee.

Interesse?
Heb je interesse of wil je meer weten over het onderzoek? Mail dan naar face.it.voor.jongeren@erasmusmc.nl, of bel naar 010-7037251. Appen kan ook: app dan naar 06-30758351. En je kunt ook vast een kijkje nemen op de website www.faceitvoorjongeren.nl.