Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Spotlight! nr 4 (2018) Blekende zalf? Niet experimenteren!

Blekende zalven lijken misschien een oplossing voor lichaamsdelen die al bijna helemaal wit zijn door vitiligo, maar pas op: het spul is vaak te agressief. Dat staat in de  Spotlight!, het magazine van Vitiligo.nl, dat op 21 december 2018 is verschenen.

Voor dit nummer heeft de redactie van Spotlight! gesproken met deskundigen die onderzoek hebben gedaan naar deze depigmentatiezalven. Ontdekt werd dat mensen die het gebruikten ook elders op hun lichaam witte vlekken kregen. De experts waarschuwen daarom niet zelf te experimenteren met dit soort producten, die soms online worden aangeboden. Ook al lijkt het aantrekkelijk om iets te bestellen om dat laatste stukje bruin op een verder wit gezicht weg te werken: raadpleeg altijd eerst je (huid)arts.

Wat vind jij?
Een ander opmerkelijk artikel in dit ledenblad is de rubriek ‘Wat vind jij?’,  Dit keer gaat het over de prikkelende stelling: ‘Voor ik me bloot geef, weet de ander (niet) van mijn vitiligo’. In het hart van het magazine de openhartige reacties van een aantal leden.

Verder natuurlijk een terugblik op de laatste ledendag in Nunspeet, toen honderden leden genoten van een gevarieerd programma dat prachtige foto’s opleverde. Op de cover van deze Spoltight! staat Sharista Lachman, een van de leden die op de ledendag meedeed aan een fotoshoot bij fotografe Krista Simons.

Meld je  snel aan als lid van Vitiligo.nl. Voor slechts 28 euro per jaar krijg je vier keer het magazine én kun je voortaan zelf ook naar de ledendag(en) waar je lotgenoten kunt ontmoeten en de nieuwste informatie krijgt. 

 

nl_NL