Leef, geniet en durf ..... ook met vitiligo!

Lotgenotencontact

Vitiligo.nl zorgt ervoor dat vitiligopatiënten ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Onderwerpen als schaamte, uiterlijk, stress en de betekenis van vitiligo voor relaties, seksualiteit, school en werk komen ter sprake op ledendagen en in de besloten groep op Facebook. Wat betekent het om te leven met vitiligo? Welke invloed heeft het op jouw dagelijkse leven? Wat heeft jou geholpen ermee te leren omgaan? Hoe ben jij weerbaar geworden? Als ervaringsdeskundige heb jij andere vitiligopatiënten bijzonder veel te bieden. Praat daarom mee op Facebook.

Wat zou een lotgenoot doen?

Vragen die in het verleden zijn gesteld

“Neem nou die eerste spierwitte wenkbrauwhaar een aantal weken terug. Ineens zag ik ‘m. Wat zal ik doen? Trek ik ‘m er met wortel en al uit of heb ik dan straks geen wenkbrauwen meer over? Moet ik ze nu gaan verven?”
Monique

“Wie heeft ook vitiligo in het gezicht? Hoe ga jij daarmee om? Ik word er zo angstig van, nu het ook bij mijn haargrens zit. Het verstoort mijn hele aangezicht. In de zomer werk ik graag in de tuin, maar vanwege mijn parfumallergie kan ik niet elke zonnebrandcrème gebruiken. Heeft iemand een tip voor een parfumvrije zonnecrème?”
Een jonge oma van 52

“Graag wil ik in contact komen met andere kinderen van mijn leeftijd met vitiligo. Ik vind het heel erg dat ik vitiligo heb en voel me erg alleen. Ik heb nog nooit iemand met vitiligo van mijn leeftijd gezien.”
Margot, 14 jaar

nl_NL